Wonen in Duitsland

Wonen in Duitsland

Wonen in Duitsland heeft vele voordelen en er zijn veel redenen dat iemand hierheen zal verhuizen. Vooral in de tijden van crisis kan het een verstandige keus zijn om te verhuizen. Je hoeft ook niet ver. Je kan er ook voor kiezen om net over de grens te gaan wonen zodat je wel weer snel in Nederland bent. Natuurlijk zijn de prijzen vaak lager zodra je meer het land in gaat. Als je dichtbij de Nederlandse grens woont, is de kans groot dat de prijzen hier hoger zijn dan wanneer je in het midden van Duitsland woont.

Wat zijn de voordelen?

Ten eerste zijn de huizen in Duitsland goedkoper waardoor je groter kunt wonen dan je in Nederland doet. Een vrijstaand huis is hier vele malen goedkoper dan in Nederland en eigenlijk niet te vergelijken met de prijzen in Nederland.

Ten tweede zijn ook de lasten van de hypotheek ongeveer 1% lager dan in Nederland, wat ook alweer een heleboel geld scheelt!

Als je graag je eigen huis wilt bouwen, zal dit gemakkelijker gaan in Duitsland. De prijs van de grond is hier lager waardoor je veel grond kunt kopen. Ook zijn er minder strenge regels in Duitsland en de vergunningen zijn hier vele malen gemakkelijker te regelen dan in Nederland.
Een ander groot voordeel voor veel mensen: het autorijden en het kopen van een auto kost hier stukken minder. De onderhoudskosten zijn zelfs lager en ook de prijs van brandstof is lager in Duitsland.

Ten slotte wordt er ook gezegd dat Duitsland veel ruimer is en het woongenot is hierdoor groter. De huizen staan wat verder uit elkaar waardoor het er ook rustiger oogt. Het is eigenlijk normaal om in Duitsland een eigen oprit en eigen tuin te hebben, terwijl dit in Nederland niet vanzelfsprekend is. Een aanrader dus voor iedereen die houdt van rust.