Wat zijn de beste zonnepanelen?

Het aanbod aan zonnepanelen is tegenwoordig enorm. Hoe herken je de beste zonnepanelen? Wij hebben vijf criteria op een rij gezet die het aanschaffen van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen een stuk eenvoudiger maken

Zoek naar panelen met een hoge zonne-efficiëntie

Elk zonnepaneel heeft een rendementscijfer. Het rendement is de maatstaf voor de hoeveelheid zonlicht die het paneel per vierkante meter opneemt. Hoe hoger het rendement, hoe meer zonlicht het paneel per vierkante meter zal opvangen. Wanneer je zonnepanelen kiest, zoek dan naar panelen met een hoge zonne-efficiëntie.

Kies het juiste formaat zonnepanelen

Je moet op zoek gaan naar een formaat zonnepaneel dat aan jouw eisen voldoet. De grootte van een zonnepaneel wordt gemeten in zonnecellen. De zonnecellen zijn de kleine eenheden die in het paneel zijn ingebojouwd. Elke zonnecel is een kleine kubus. Je moet kiezen voor zonnecellen van het formaat die passen bij jouw wensen.

Kies voor metaal en glas

Uiteraard moet je op zoek naar zonnepanelen van hoge kwaliteit. Kies voor metalen frames die niet zullen buigen of breken en glazen bekleding omdat je geen stof wilt bovenop het paneel. Kies bij voorkeur voor aluminium, koper, en koper gebaseerde panelen. En zoek tenslotte zonnepanelen met een langere garantie, mocht er onverhoopt iets kapot gaan.

Ga voor een hoge impact rating

Wanneer elektriciteit wilt produceren voor een huis, zoek dan naar panelen op basis van metaal, aluminium en koper. We raden aan om te kiezen voor zonnecellen met een beoordeling van 4,5 zonimpact of meer. Een 4,5 zon impact rating betekent dat de zonnecellen vier keer meer zonlicht absorberen dan elk ander type paneel. Vanwege hun duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn aluminium- en koperpanelen de beste keuze voor de productie van elektriciteit.

Bedenk waar je de panelen wilt gaan gebruiken

Je moet de zonnecellen kiezen op basis van het gebied waar je het paneel gaat gebruiken. Zoek naar zonnecellen die geschikt zijn voor het opwekken van elektriciteit in een gebied met veel blootstelling aan de zon. Een paneel dat in Spanje is gemaakt en daar wordt gebruikt, zal bijvoorbeeld efficiënter dan een paneel in Finland. De cellen zullen veel van de zonnestralen kunnen absorberen zonder te verbranden.

Zonnepanelen van Panasonic of Samsung

Maar welk merk zonnepanelen is nu het beste? Wanneer je elektriciteit wilt produceren in een gebied met veel blootstelling aan zonlicht, zoek dan naar zonnecellen van Panasonic of Samsung. Dit zijn zonnecellen met een zonne-impact rating van 3 of hoger.
Maar wanneer je graag elektriciteit wilt produceren in een gebied met weinig blootstelling aan zonlicht, zoek dan naar Sunpower of GE zonnecellen. Dit zijn zonnecellen met een zonne-impact rating van 2.5 of 4.5.

Kyocera zonnecellen

Ben je van plan om elektriciteit te produceren in een gebied met een gemiddelde hoeveelheid zonlicht? Kijk dan naar Kyocera zonnecellen. Dit zijn zonnecellen met een zonne-impact rating van 1.

Waar is de zonne-impact rating op gebaseerd?

De bovengenoemde zonne-impact rating is gebaseerd op hoeveel energie de cellen van de zon zullen absorberen. Hoe hoger de zonne-impact rating, hoe meer de zonnecellen zonne-energie zullen absorberen. Hoe meer de zonnecellen absorberen, hoe meer elektriciteit je zult produceren. Het aantal gebruiksuren speelt ook een rol bij de efficiëntie. De zonne-impact rating is een meting van het vermogen van het paneel om de zonnestralen te absorberen. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de zonnecel.

Gebruik zonnepanelen die niet-geleidend zijn

Zoek naar zonnepanelen die verzegeld en niet-geleidend zijn. Het niet-geleidende materiaal voorkomt dat warmte ontsnapt. Dus, hou die buitenste omhulsels op hun plaats. Deze hoeven niet aanwezig te zijn. Als je een zonne-impact rating van 2.5 of hoger kunt krijgen, zit je goed.

Stand-alone of toch verbonden met het elektriciteitssysteem van jouw woning?
Met het kiezen van verzegelde en niet-geleidende panelen ben je nog niet klaar. Je moet ook ook bedenken of je ze wil gebruiken voor een stand-alone systeem of om verbinding te maken met de huidige elektriciteitssysteem van jouw huis. Je kunt ze eventueel ook gebruiken voor een stand-alone systeem voor een zonneboiler als je graag warm water met zonne-energie wilt aanvullen. Hopelijk ben je nu beter op de hoogte van de vele facetten die een rol spelen bij de kwaliteit van zonnepanelen. Wij wensen je veel succes bij het vinden van zonnepanelen die perfect passen bij jouw wensen.