Uit het goede hout gesneden

Bomen kappen

Net verhuist, prachtig stekkie, maar zo’n enorme boom in de voortuin die alle zon tegenhoudt, dat is niet wat je wilt. Die reus zelf omkappen lijkt ook niet een heel goed idee. Wanneer dit, of een vergelijkbaar, probleem zich voordoet is er een makkelijkere oplossing dan gedacht. Breng eens een bezoekje aan wigink.nl, daar weet men wel raad met het bovengenoemde. Al 25 jaar zijn deze vakmensen gespecialiseerd in het gezond houden van de natuur, op zowel kleine als heel grote schaal. Dit niet alleen op het gebied van kappen, ook voor het verwijderen van de boomstronken draaien ze hun hand niet om. Van snoeiwerk tot haardhout en van rondhout tot gewaterd hout, voor alles kunt u bij hen terecht.

Wanneer die boom dan eindelijk plat ligt, hoeft dat niet te betekenen dat er niet meer van de schaduw genoten kan worden. Het hout kan namelijk gebruikt worden om iets van zeer hoge kwaliteit te vervaardigen, denk aan een tuinhuis of overkapping, of zelfs een schuur. Als die schaduw niet zo’n probleem is kan er gekozen worden voor een speeltoestel of een hekwerk. Een bank, tafel of een klim- en klauterboom behoren ook nog tot de opties. Of gewoon een schijf hout waarmee u zelf creatief aan de slag kunt gaan. Als u aan al deze dingen geen behoefte hebt is er nog geen man overboord, er bestaat ook een mogelijkheid om een volledig eigen ontwerp of product te laten realiseren. Wanneer zelfs dat niet wenselijk is wordt het hout gewoon gebruikt voor een ander project. Zo is er voor iedereen iets te vinden en wordt de natuur met respect behandelt.

Ten slotte heeft hout natuurlijk iets robuust, het leent zich voor allerlei toepassingen. Zo kunnen er ook hooibergen naar wens gebouwd of gerestaureerd worden. Bij nieuwbouw of restauratie zijn deze vakmensen in de positie om het hout daarvoor te leveren, stevig en stabiel. Neem dus zeker een kijkje op wigink.nl voor al uw hout gerelateerde vragen.