Tacx is in Nederland een van de meest populaire en innovatieve merken wanneer het aankomt op indoor training. Ze produceert alles compleet zelf in Nederland. Naast dat ze hometrainers en rollenbanken produceert, staat het bedrijf ook bekend om haar software, accessoires en bidons. Tacx heeft een enorm sterke connectie met de wielersport, en ze is daarnaast partner van ploegen op professioneel vlak zoals BORA-Hansgrohe, Quick Step Floors, LottoNL.

Tacx bidon’s en accessoires.

Tacx is dus een merk een dat rondom de wielersport heel veel bekendheid heeft in Nederland, hetgeen waar dit merk dan ook het meest om bekendstaat zijn haar bidon’s. Zo is ze ooit begonnen. Veel wielrenners uit Nederland hebben dan ook een bidon van Tacx. Het merk staat bekend om haar kwaliteit, en hoewel bidons een vrij simpel goed lijken, is goede kwaliteit bij dit product zeker niet vanzelfsprekend. Tacx staat echter bekend om haar goede kwaliteit in wielerbidons, wanneer je op de fiets zit wil je goed kunnen drinken, maar het proces moet zo efficiënt mogelijk zijn. Slechte kwaliteitsbekers kunne het proces namelijk belemmeren.
Daarnaast staat Tacx ook bekend om haar productie van bidonhouders die verkrijgbaar zijn in een groot aantal kleuren.

NEO Smart.

De NEO smart staan bekend om een van de meest goede innovaties van Tacx. Het is de favoriete trainer van vele renners. Het apparaat kent hele indrukwekkende features zols Dynamic Incertia en Red Feel, het is een hele stille gietstrainer die heel realistisch aanvoelt en bestempeld kan worden ales een van de betrouwbaarste op dit moment.
Je kunt hem via bluetooth gemakkelijk koppelen aan je favoriete trainigssoftware. Bluetooth bestaat al lang, maar het is nog altijd een van de meest toegankelijke en betrouwbare wegen om een apparaat aan software te koppelen. Het is snel, slim, gemakkelijk en tijdloos. Je kunt hem koppelen aan je favoriete Tacx apps, Trainer Road en Zwift. Deze trainer staat garant voor een ongekende ervaring zoals nooit tevoren!

NEO Smart Tacx

Flux Smart.

Een ander welbekend apparaat is de FLUX smart. Dit is een zeer realistische drive trainer. Het apparaat beschikt over snel reagerende elektronica en het vliegwiel met een gewicht van 7kg worden zeer kleine schommelingen in weerstand direct zeer nauwkerig naar de benen overgebracht. Bij dit gedeelte is er speciale en extra aandacht besteed aan het vastleggen van grenzen. Een onderhoudsvrije trainer maakt dit een enorm vrije homereainer, daarnaast beschikt hij over enorm intelligente software waardoor de trainer ook draadloos verbinding maakt met je favoriete apps.

Ultra-realistische simulatie.

Dit zijn niet de enige smart trainers die Tacx te bieden heeft. Het merk ken een ongelooflijk breed asortiment aan interactieve smart trainers. Allemaal zijn ze eenvoudig via bluetooth the koppelen. De trainer wordt aangestuurd via de softtware. Niet enkel het beeld van de video loopt mee met de snelheid, maar het voelt ook ongelooflijk realistisch aan wanneer je bijvoorbeeld op virtuele wijze een berg opfietst. Hierdoor is indoor trainen niet enkel beter in zijn functioneren, maar ook nog eens leuker. Niet iedereen heeft altijd tijd om voor een training naar buiten te gaan. Soms zijn er van die dagen dat de tijd het eingelijk niet toelaat, maar dat je wel graag nog even wilt trainen, dan is indoortrainen een hartstikke goed alternatief. Uiteraard, naar buiten gaan blijft het meest realistisch, maar indoortrainen is met de juiste apparatuur ineens een beter ervaring dan ooit tevoren.
Het is ook bizar om te zien hoe snel Tacx de fiets simulatietechniek heeft verbetered en ontwikeld. Vroeger wat het al spannend als je iets kon voelen in je simulatie, nu is het gewoon een ervaring die net echt lijkt!

De verschillen in hometrainers.

Hometrainers zijn niet goedkoop, en niet iedereen heeft een evengroot budget, daarom is het handig om te weten wat je kunt verwachten voor verschillende klasses. Tacx heeft dus een ongelooflijk groot assortiment in hometrainers. Wanneer je een simultor van Tacx aanschaft uit de absolute topklasse, dan kun je echt die ultra-realistische simulatie verwachten. Wanneer je een meer basisgerichte simultor aanschaft, dan is deze prima om op te trainen, alleen de feedback van de simulator zal minder goed en veelbelovend zijn dan die uit de hoogste prijsklasse. Het is volgens Tacx echter belangrijk dat iedereen kan blijven trainen, en daarom kun je, in welk budget dan ook, goede kwaliteit en een lange levensduur verwachten!