De PVC vloer schoonmaken; elke vloer waarop er activiteiten worden uitgevoerd zal eens onderworpen moeten worden aan een schoonmaakbeurt. Dit komt omdat er vuil, door de constante activiteiten, op zal komen. Het maakt dan niet zo zeer uit als het dan gaat om een vloer die onderhoudsvriendelijk is of niet, de concrete stappen om het te laten reinigen zal op gang gezet moeten worden. Wat wel vermeld moet worden is dat de methode en stappen die ingezet worden om een vloer te onderhouden, veel afhangt van wat voor soort type materiaal de vloer gemaakt is. In het geval van een PVC vloer is het raadzaam om de juiste methoden te gebruiken. Doordat het onderhouden van een vloer gemaakt van pvc anders is dan een vloer van tegels, zijn er ook andere manieren die gehanteerd moeten worden tijden het onderhoudsproces. Om je vloer intact te laten blijven is het belangrijk dat je deze adviezen dan ook strikt opvolgt. Zo krijg je ook op een systematische manier, inzicht in het onderhouden van een PVC vloer. Ook worden er ook tips aangedragen die ervoor zorgt dat je zo lang mogelijk kan genieten van je pvc vloer.

Stofzuigen van je pvc vloer

Wat je moet weten is dat zand en kleine steentjes ervoor kan zorgen dat je pvc vloer krassen krijgt die moeilijk zijn om te verwijderen. Het is daarom raadzaam om regelmatig je pvc vloer te stofzuigen. Tijdens het stofzuigen wel erop letten dat er geen krassen door de stofzuigerpoot achtergelaten wordt. Zorg er dus voor dat je tijdens het stofzuigen de borstel naar beneden houdt. Een meer preventieve aanpak is om een schoonloop- en een droogloopmat te plaatsen die ervoor zorgt dat er minimale vuil op je pvc vloer terecht komt. Voordat je een pvc vloer gaat schoonmaken moet je √°ltijd eerst stofzuigen.

Speciale reinigingsmiddelen gebruiken voor je pvc vloer

Je PVC vloer reinigen kan niet met alle schoonmaakmiddelen. Sommige reinigingsmiddelen bevatten namelijk stoffen die een beschadigende werking kunnen hebben op de beschermlaag van je pvc vloer. Het is daarom raadzaam dat je een reinigingsmiddel gebruikt die speciaal vervaardigt is voor het reinigen van pvc vloeren. Een reinigingsmiddel speciaal vervaardigt voor het reinigen van een pvc vloer bevat de juiste samenstelling die je pvc vloer grondig reinigt. Waar je wel op moet letten bij het reinigen is overdosering. Overdoseren kan ervoor zorgen dat je pvc vloer een doffe kleur krijgt. In het ergste geval ontstaan er vlekken. Het beste is om de hoeveelheid vloeistof die je moet gebruiken goed af te lezen op het etiket van het reinigingsmiddel.

Stofwisser gebruiken

In de meeste gevallen wordt er gebruikt van een dweil om de vloer te verontreinigen. In het geval van een pvc vloer is het beter om gebruik te maken van een stofwisser. Je pvc vloer schoonmaken is makkelijker met een stofwisser, omdat het handiger is en de vacht is eenvoudig om uit te nemen en weer te bevestigen. De sprayfunctie zorgt er aan de andere kant ook ervoor dat je vocht eenvoudig kan doseren. Een goede tip die je zeker kan gebruiken bij een stofwisser is om de vacht vaker schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat er veel minder vuil achterblijft.

Vlekken zo snel als mogelijk verwijderen

Vlekken op je pvc vloer dien je meteen te verwijderen. Als je dit nalaat om te doen kan dit ervoor zorgen dat de vlekken niet meer te verwijderen zijn. Het is goed om vooral niet te wachten tot de eerstvolgende keer dat je gaat schoonmaken. Vlekken op een pvc vloer trekken heel erg snel in. Op de plek waar er een vlek ontstaan is, kun je liever ervoor zorgen dat er geen zonlicht op gaat schijnen en het meteen te verwijderen. Een vlek op je pvc vloer is het best te verwijderen met warm water die gemixt is met een neutraal reinigingsmiddel. Nadat je de vlek verwijdert hebt, kun je dan de vloer grondig spoelen met schoon water.

Een pvc vloer

Zoals je kunt merken is het onderhouden van een pvc vloer heel eenvoudig, toch geschiedt de onderhoudt ervan op een andere manier dan bijvoorbeeld een vloer van tegels. Wat je zeker in acht moet nemen is dat een pvc vloer in de afwerking is voorzien van een PU laag. Deze speciale laag zorgt in grote mate ervoor dat je pvc vloer een oppervlakte heeft die krasvast is. Het is enorm belangrijk dat je deze laag niet laat vervagen door de verkeerde methoden toe te passen tijdens het reinigen zoals het overdoseren. Ook goed om te weten is dat een pvc vloer die pas verlijmd is, pas na 48 uur gereinigd mag worden voor de eerste keer. De 48 uren heeft een pvc vloer nodig om de lijm goed te laten drogen.

Wat niet te doen bij het schoonmaken

Producten zoals zeep, soda of andere oplosmiddelen die niet bestemd is voor het reinigen van pvc vloeren kun je liever vermijden. Om te voorkomen dat de toplaag beschadigt wordt is het belangrijk dat je niet gebruikt maakt van een schuurmateriaal. Als je meer advies wenst over hoe je een specifiek probleem aan je PVC vloer moet verhelpen kun je altijd de dichtstbijzijnde dealer die gespecialiseerd is in pvc vloeren raadplegen.