Oven schoonmaken; de zwaarste klus in huis

Oven schoonmaken

De oven is binnen een keuken, klein of groot, professioneel of huishoudelijk, een van de belangrijkste gebruiksvoorwerpen. Vooral in een professionele omgeving wordt een oven heel intensief gebruikt. Dat moet ook wel want de maaltijden moeten van hoge kwaliteit zijn, en ze moeten ook nog eens op tijd klaar zijn.

Een hotelkeuken zal speciaal personeel in huis hebben voor het schoonmaken van de keukenuitrusting, potten, pannen, apparaten en machines. Maar de ovens dat is een apart hoofdstuk! In het huishouden zal moeder er vaak alleen voor staan wanneer de oven schoongemaakt moet worden. En dat is niet leuk! Een oven schoonmaken is namelijk zwaar werk.

Een hotelkeuken heeft een budget voor het onderhoud en de reiniging van onderdelen van de keuken. Er zal dus vaker professionele hulp gezocht worden bij de grotere klussen, zoals het schoonmaken van de ovens. Het adres van de website Schoonmaakbaas.nl zal al snel op een lijstje van de Chef gevonden kunnen worden.

Maar juist voor het huishouden heeft het bedrijf een groot aanlal tips klaarliggen. Dat zijn professionele schoonmaaktips, voor het dagelijkse gebruik, gewoon door de huisvrouw van vandaag, of de huisman.

Ook voor het schoonmaken van de oven.

Het belangrijkste is het kiezen van het onderhoudsmoment. Als u van plan bent morgen een taart te bakken, en u gaat vandaag de oven schoonmaken, dan bent u al te laat. Het schoonmaken van de oven kunt u het beste tot een vast onderdeel maken van een routine. Eens per week is natuurlijk reusachtig, als u de oven niet meer dan twee keer per week gebruikt. Het vervelende is namelijk dat u best twee keer vlees kunt bereiden in de oven, of twee keer gebak.

Maar een taart bakken nadat u het vlees in de oven hebt gebraden dat gaat niet zonder een schoonmaakbeurt.

Regels en wetgeving.

In een professionele keuken wordt alles, ook het schoonmaken, in een heel strikt plan verpakt. Dat moet ook wel want de wetgeving en de regels rond de hygiëne zijn heel erg strikt.

In de huishoudelijke keuken zijn die regels niet zo strikt, die worden door uzelf bepaald. Maar op tijd en regelmatig schoonmaken is belangrijk, ook voor de oven. Schijf het contactadres dus even op, Schoonmaakbaas.nl, en hang dat kaartje ergens op waar het gezien gaat worden wanneer u het nodig hebt.