Marni; klassieke elementen & onconventionele kleurencomposities

De collecties van Marni-oprichtster en creatief ontwerpster Castiglioni Consuelo worden gekenmerkt door zowel zachte elegantie, een geraffineerde pasvorm en opvallende details. De huidig directeur van Marni, Francesco Risso, uit eveneens zijn creaties in flamboyante kleuren en prints. Hij blijft deze toetsstenen van de Marni collecties trouw want de modewereld zit vol met zelfrespect. Rossi vindt vaak inspiratie door filmsets te zien waarin zijn ontwerpen kunnen worden gedragen!

Achter elke Marni staat een geweldige vrouw

Marni

Marni werd in 1994 opgericht onder het motto: “Achter elke Marni staat een geweldige vrouw” en wist een plek te veroveren te midden van een veeleisend Italiaans modelandschap van Dolce & Gabbana, Versace, Roberto Cavalli en Tom Ford’s Gucci. De onconventionele, architecturale kleding sloeg aan bij vrouwen die hongerig waren naar een alternatief. Vanaf 2017 nam Rossi het stuur over en zette de lijn van Marni verder : eigenzinnig mode, avant-garde maar toch zeer draagbaar. De Marni-esthetiek is in de loop der jaren geëvolueerd tot de gestroomlijnde stijl die we tegenwoordig zien, met vaak ongewone silhouetten, kleurblokkering en natuurlijke texturen.

Het merk ontwikkelt en publiceert uiteindelijk zijn collectie exclusieve tassen, schoenen en sieraden en vervolgens een herencollectie en ook ontwerpen voor kinderen.

De Marni collectie online bijPauw.com

Ben je ook een Marni fan? Marni breidt zijn retail netwerk uit met de opening van nieuwe boetieks in Florence, New York, Parijs, Amsterdam en Rome. In Nederland heeft Pauw.com 28 winkels met specifieke, gerenommeerde merken, die pogen te beantwoorden aan de huidige behoeften van haar klanten. Zo hebben zij het modelabel Marni dichterbij gebracht en sinds kort kunnen klanten ook online deze collectie , die steeds up to date gehouden wordt, bekijken en bestellen met de perfecte garantie van veilig betalen, versturen en retourneren.