Koophuizen in Duitsland

Koophuis Duitsland

De kans is groot dat u er één in uw omgeving hebt: iemand die niet in Nederland, maar in Duitsland een woning koopt. De populariteit van Duitse koophuizen is de laatste jaren enorm toegenomen en dat is niet verwonderlijk, want de voordelen ten opzichte van kopen in Nederland zijn talrijk.

Voordelen kopen in Duitsland

Vaak heeft men het over ‘voordeling kopen in Duitsland’, maar wat zijn die voordelen precies? Ten eerste krijgt men in Duitsland zogezegd meer huis voor minder geld. Er staan veel grotere huizen te koop voor lage prijzen, zeker in vergelijking met de Nederlandse huizenmarkt. Mocht u overwegen zelf een huis te laten bouwen, dan is Duitsland ook een gunstige keuze: zowel de grondprijzen als de bouwkosten zijn er lager en daarnaast is er veel meer keuze in kavels.

Daarnaast is het leven in Duitsland in vele opzichten voordeliger dan in Nederland. Zo zijn de belastingen (OZB, BPM en wegenbelasting) lager dan in Nederland en is de kinderbijslag veel hoger. Ook is natuurlijk de benzine in Duitsland zeer betaalbaar. Bovendien kunt u wanneer u een woning in Duitsland koopt aanspraak maken op belastingvoordelen en zijn er diverse subsidiemogelijkheden.

Nederland of Duitsland?

Voor veel kopers is het idee van ‘emigreren’ soms een stap te ver. Maar het verhuizen naar een ander land is minder ingewikkeld dan het lijkt, zeker omdat Nederland en Duitsland landen van de Europese Unie zijn en burgers van de Europese Unie zich binnen de Unie vrij mogen vestigen. U hebt wel een verblijfsvergunning nodig, maar op grond van de verordening vrije vestiging zal u die in principe niet geweigerd kunnen worden.

Wanneer u op zoek bent naar koophuizen Duitsland, is het goed eerst te bedenken in welke regio u zich wil vestigen. In de grensstreken bevinden zich veel landgenoten en dat geeft u bovendien de mogelijkheid bij uw Nederlandse werkgever te blijven en uw kinderen op hun eigen school te laten. Echter meer in het binnenland van Duitsland zijn ook vele mogelijkheden tot zeer aantrekkelijk wonen. Waar u ook voor kiest, de stap richting Duitsland is de moeite meer dan waard.