Italiaanse vintage fashion bij Pauw.com

Golden Goose Schoenen

Het merk Golden Goose is een High fashion merk. Het merk bestaat sinds het jaar 2000, en komt van oorsprong uit Italië. Het is dan ook gevestigd daar in Venetië.

Alessandro Gallo en Francesca Rinaldo zijn de bedenkers hiervan, en waren tot aan toen vrijwel onbekend in de modewereld. Ze zien zichzelf dan ook als zelf-onderwezen ontwerpers. Samen met een vriend, die een bekende Venetiaanse kledingmaker is, hebben ze hun droom werkelijkheid gemaakt. Hun eerste ontwerpen zijn dan ook door die vriend gemaakt.

Door zich te onderscheiden van andere merken, hebben ze bekendheid gemaakt. De producten bestaan uit kleding (denk aan leren jasjes en hoodies), schoenenlijnen en accessoires. Een bekende schoenenlijn is bijvoorbeeld de bekende Superstar Sneakers.

Het merk onderscheidt zich onder andere door moderne, ambachtelijke en levendige producten aan te bieden. Daarnaast hebben ze in de loop der jaren een elegante stijl weten te ontwikkelen. Hun inspiratie putten ze uit de lokale tradities en vakmanschap.

Het merk geeft je een optimaal vintage gevoel en het is low key. De Italiaanse kernmerken van het merk, Britse stijl, een vleugje avant-garde en duurzaamheid, zijn de doelen die het koppel nastreeft. Ook mag het klassieke ‘made in Italy’ label zeker niet ontbreken. Dit allemaal in combinatie met elkaar, ondersteund door de Italiaanse kleermakers traditie.

Golden Goose heeft verschillende winkels (flagshipstores) in de wereld, die geheel geweid zijn aan het merk. Deze worden zeer selectief gekozen, omdat het moet passen bij de filosofie van het merk. Amsterdam, New York, Milaan en Tokio zijn hier enkele voorbeelden van. Daarnaast versterken ze de samenwerkingsverbanden met alle belangrijke mode bestemmingen over de hele wereld.

Bij Pauw.com wordt het merk aangeboden door diverse ontwerpen. Het aanbod wordt onder andere bepaald door het seizoen en de opkomende trends. Het is een merk met een combinatie van mode en kunst samen met tradities.