Huizen in Duitsland? Holland Immocenter!

Huis Duitsland kopen

Die Duitsers blijven maar bouwen. Ja, dat is echt waar. Waarom huizen in Duitsland zoveel goedkoper zijn dan in Nederland, vragen zich veel mensen af. Dat is de reden. Ze blijven bouwen. Door het constant bouwen van nieuwe huizen, blijft het aanbod stabiel en gestaag. Daarnaast hebben de Duitsers nog iets slim aangepakt. Wellicht slimmer dan wij Hollanders: ze hebben meer land gereserveerd voor huisvesting. En dus kopen mensen daadwerkelijk huizen die zij graag kopen – daar, waar ze graag willen wonen – en niet als instrument om te beleggen. Sehr weise!

Nog meer verstand

En zo doen ze in Duitsland nog wat verstandige dingen, wanneer het gaat om de huizenmarkt. Ze zorgen ervoor dat projectontwikkelaars, bouwers maar ook kopers op dezelfde lijn komen te zitten. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde. Kopers willen op een fijne plaats – en goedkoop – wonen. Bouwers willen graag zo snel mogelijk beginnen met bouwen en projectontwikkelaars, ja, die willen ook doen waar ze goed in zijn. En dus doen Duitse gemeenten er alles aan om deze allemaal lekker bezig te laten zijn. Projecten worden ontwikkeld, huizen worden gebouwd, mensen kopen hun paradijsjes. Happy end.

Echt zo simpel?

Oké, zo simpel is het wellicht niet. Er komt heel wat bij kijken. Makelaars worden ingeschakeld en wikken blijft hetzelfde wegen. Maar een goede huizenmarkt begint bij een goed plan. Wanneer een ieder zijn werk kan doen, blijft de boel draaien. En dat maakt Duitsland een land met stabiele huizenprijzen. Misschien is het kort door de bocht, maar wel waar: Duitsers krijgen meer waar voor hun geld. Je kunt er lang of kort over zijn. Maar mocht je op zoek zijn naar een plaats om jouw privéparadijsje te vestigen, een fijne woonstek of een tweede (vakantie)huis: kijk eens in Duitsland. Voor je het weet ben je eine glückliche Bürger!