Hooiberg laten bouwen

Hooiberg laten bouwen

Een hooiberg laten bouwen om je voorraad te beschermen.

Hooi is een extensieve naam voor meerdere grassoorten wat is gemaaid, gedroogd en opgeslagen voor gebruik als veevoeder en dan vooral voor grazers, zoals koeien, paarden, lama’s, alpaca’s, geiten en schapen. Omdat verandering van voer het spijsverteringsstelsel van sommige dieren van streek maakt, is het wenselijk om genoeg van hetzelfde type hooi op te zetten om een seizoen door te komen.

Om de voedingswaarde ervan niet te verliezen, is het beter om niet meer hooi op te slaan wat binnen een jaar voor voeding geoogst wordt. Daarom is het verstandig je hooiberg te laten ontwerpen door een gerenommeerd bedrijf zoals www.Wigink.nl. Gespecialiseerd in ontwerpen van hooibergen die gericht zijn op de vraag en aanbod van hooi.

Buitenopslag met behoud van kwaliteit.

Het is belangrijk te zorgen voor een goede bescherming voor hooi tegen de elementen van de natuur, door het beschut op te bergen onder een dak wat niet lekt en goede ventilatie biedt. Daarom is een dak van een hooiberg altijd in hoogte verstelbaar om aan je opslag te voldoen en goed te ventileren. Hooi heeft de eigenschap licht ontvlambaar te zijn, door het broeien kan het een brandgevaar zijn.

Daarom is het belangrijk dat hooi in een apart gebouw opgeslagen kan worden. Het is een potentiële bron van vuur en daarom niet verstandig om als grote hoeveelheid op te slaan in een schuur. Een hooiberg laten bouwen is de oplossing om het apart op te slaan. Ver uit de buurt van elk type warmtebron, zoals vrachtwagens, machines en ook aardolieproducten, zoals benzine, olie, spuitbussen, enzovoort.

Organisatie is de sleutel.

Zorg ervoor dat hooi niet verloren gaat, bewaar het altijd op een plek waar het toegankelijk is. Stapel het nooit hoger dan de veiligheid toelaat, zodat het nog makkelijk te verplaatsen is. Er is niet altijd de optie om hooi binnen op te slaan, daarom zijn de constructies van www.Wigink.nl de ideale oplossing voor hooiopslag. Bij buitenopslag is het wel verstandig het hooi af te dekken met een zeil, daar het door vochtverlies maar liefst tot 20% aan volume kan verliezen. Een goede opslag van hooi is belangrijk, omdat het een rijke voedingsbron van eiwitten en vitamine A is voor vee en andere grazers.