Dumbbells & Halters

Dumbbells

Wilt u thuis aan uw spiergestel werken – al dan niet aanvullend op uw abonnement bij een sportschool – dan is de aanschaf van een set halters een voor de hand liggende optie. Ze zijn relatief goedkoop, in verhouding tot andere fitnessapparatuur, en nemen weinig opbergruimte in beslag. Daarnaast kunt u er bijna alle spiergroepen mee trainen, door inzet van eenvoudige oefeningen. Het is voordeliger om in een keer een halterset te kopen dan een halterstang en -schijven los van elkaar. Het assortiment van fitnessapparaat.nl biedt een ruime keuze op dit gebied.

Dumbbells zijn in feite korte haltersets voor enkelarmige oefeningen. Ze zijn vaak gemaakt uit een stuk, zonder dat er met afzonderlijke schijven gewicht opgebouwd kan worden. In zowel de grote als het kleine gewichten is fitnessapparatuur ruim gesorteerd. Tal van grote merken zijn vertegenwoordigd in verschillende prijsklassen.

De prijs van haltersets wordt in de eerste plaats bepaald door het materiaal waar ze van gemaakt zijn. De goedkoopste zijn van vinyl, de duurdere van gietijzer. Daarnaast kun je kiezen voor een olympische halterstang – deze heeft altijd een doorsnee van 50 millimeter en draagt een soort keurmerk. Ben je niet bereid wat meer te betalen voor de garantie van kwaliteit, let dan goed op wat je koopt. Vaak is de doorsnee van de stang slechts 30 millimeter, en is de mogelijkheid om extra gewicht bij te plaatsten beperkt.