Wandelen Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Nederland waar je er even lekker tussenuit kan. Een populaire activiteit om te ondernemen in de Veluwe is wandelen. Hieronder kun je een aantal leuke ideeën en tips vinden voor de echte wandelfanaten!

Wild spotten

Zou je tijdens je wandeling graag wild willen spotten? Dan is een Wildspeurtocht echt een leuk idee! Tijdens deze wandeltocht van 2,5 uur ga je onder begeleiding van een natuurgids speuren naar wilde dieren zoals reeën, wilde zijnen en verschillende soorten herten (edelhert, damhert). De gids zal je intussen alles vertellen over het natuurgebied en de dieren die je tegen zal komen. De speurtochten worden vroeg in de ochtend of in de avonduren georganiseerd, want dan is de kans het grootst dat er veel dieren zullen zijn.

Landgoed De Dellen

Ook op landgoed De Dellen kun je een aantal wilde dieren ontdekken, maar vogels (waaronder roofvogels zoals de havik en de boomvalk) en reptielen (hagedissen en kikkers) zijn hier ook van de partij. Verder zijn er op De Dellen bossen, heide en vennen te vinden waar je urenlang doorheen kunt wandelen. Ook kun je er een ochtendwandeling boeken. In de vroege uurtjes zie en hoor je de natuur ontwaken en dat is zeker een rustgevende en bijzondere ervaring!

Wandelen en overnachten in de Veluwe

Als je echt gek op wandelen bent, dan kun je er natuurlijk ook een mini-vakantie van maken! In en rondom de Veluwe zijn namelijk veel leuke bungalowparken, campings en bed & breakfasts te vinden waar je kunt overnachten. Dit is ook zeker een goed idee als je bijvoorbeeld niet in de buurt woont. Als je een paar dagen in de Veluwe doorbrengt, dan kun je meerdere wandelgebieden afgaan en heerlijk tot rust komen in de natuur. Op vvvepe.nl kun je de verschillende overnachtingsmogelijkheden in de Veluwe vinden.

Wandeltips

Ben je van plan om (bijna) de hele dag op pad in de natuur te zijn? Dan is een goede voorbereiding erg belangrijk, want op sommige wandelroutes zul je in de wijde omtrek geen voorzieningen tegenkomen. Neem dus altijd een rugzak mee met in ieder geval genoeg te drinken en kleine snacks zoals fruit of een reep mee. Verder zijn makkelijk zittende kleding en goede wandelschoenen vanzelfsprekend een must.