Buikspieroefeningen met een buikspierwiel

Buikspieroefeningen

Op het eerste gezicht lijkt het buikspierwiel op een onschuldige en misschien zelfs leuke fitnessaccessoire. Echter, is dit in de praktijk een geavanceerd hulpmiddel dat voor je buikspieren een serieus intense uitdaging van hoog niveau biedt. Als je de buikspieroefeningen met het buikspierwiel correct uit weet te voeren, zegt dat veel over de kracht die je in je kern hebt.

Je strekt je lichaam in wezen uit naar een plankpositie. Hiervoor moet je meerdere kernspieren tegelijk gebruiken. Het opbouwen van een stabiele kern helpt je bij al je fysieke activiteiten en vermindert je risico op spierletsel. Het buikspierwiel is effectief in het versterken van je kern; niet alleen omdat het gericht is op je buikspieren, maar ook omdat het de spieren van je onderrug traint. Je hebt sterke rugspieren nodig om de natuurlijke kromming van uw rug tegen te gaan die optreedt wanneer je vooruit rolt op het wiel.

Je wervelkolom behoudt zijn optimale positie wanneer je kernspieren goed in balans zijn. Vanuit deze stabiele rugpositie kunt u een goede houding behouden en een solide, gecentreerde basis bieden van waaruit de spieren van uw ledematen kunnen bewegen.

Trainen met het buikspierwiel vereist dat jouw kernspieren samenwerken om de beweging goed uit te voeren, waardoor deze spieren als een groep kunnen samentrekken. Oefeningen die alleen gericht zijn op je buikspieren of je rug, kunnen daarentegen leiden tot een verkeerde spierbalans. Bovendien biedt het buikspierwiel afwisseling als je huidige kernversterkende routine je verveelt.

Bij Fitnessapparaat.nl zijn er verschillende varianten van het buikspierwiel. Het Tunturi Buikspierwiel dubbel trimwiel is scherp geprijsd doet wat het moet doen. Als je het vandaag voor 22:00 bestelt, heb je het morgen al in huis. Ideaal dus!

Het buikspierwiel heeft me nieuwe mogelijkheden gegeven en brengt meer variatie in mijn trainingen. Ik ben mede daarom erg blij met de aanschaf van deze fitnessaccessoire!